Holland byder på sublime oplevelser i et fladt terræn

Ans Rejser

Du kan med en guidet tur fra Ans Rejser komme vidt omkring i det fotogene område, der mest af alt er kendt for sine diger, møller og tulipaner. Lige under overfladen gemmer der sig et land, som har lidt for enhver smag. Den ene dag smager du på de berømte hollandske øl, mens du dagen efter kan tage en afslappende tur i verdens største blomsterpark.

Se tulipaner, så langt øjet rækker

tulipaner - HollandHvis der er noget, Holland er kendt for, så er det de smukke tulipaner, der titter frem i landskabet. Når du ser ud over en mark af tulipaner, er det helt vildt, så mange forskellige indtryk, der møder øjet. Du finder tulipanerne i mange forskellige farver, så du er helt sikker på at finde lige præcis din yndlingsfarve i den store regnbue af blomster. Det allerstørste udvalg af tulipaner finder du dog i Keukenhof Blomsterpark, der ligger mellem Amsterdam og Haag. Denne enorme park er over 32 hektar stor, hvilket betyder, at du kan være sikker på at få en spændende dag ud af turen.

De gamle møller toner stadigvæk frem i landskabet

møller - HollandLandet har også længe været kendetegnet ved de smukke møller, der fortsat titter frem i det flade terræn. Størstedelen af møllerne havde oprindeligt til formål at pumpe vandet fra de lavtliggende områder tilbage ud i floderne, så landet kunne bruges til landbrug. I dag er de dog primært i brug for turisternes skyld, og der findes blandt andet møller, som nu fungerer som fuldt funktionelle hoteller. Der er i alt over 1.200 møller i Holland, og langt størstedelen af disse er blevet restaureret.

Oplev kanalerne og kunsten i Amsterdam

Amsterdam - HollandTuren til Holland går som regel også til Amsterdam – og med god grund! Denne charmerende storby, der ligger i den tætbefolkede vestlige del af landet, har noget for enhver smag. Byen er især kendt for sine mange kanaler, der strategisk går igennem byen og er med til at danne den charmerende ramme, som så mange mennesker har lært at forbinde med Amsterdam. Du kan gå langs med kanalerne om aftenen og se alle lysene reflektere i vandet. Det må være et af de smukkeste syn i hele verden. I løbet af dagen har du desuden muligheden for at se byen fra vandet ved at tage en tur med en af de utroligt populære kanalrundfarter.

Kunst og kultur er i højsædet

kultur i Amsterdam, HollandHolland er også landet, hvor du kan finde det hus, Anne Frank boede i. Den lille jødiske pige, som skrev den nu meget berømte dagbog om hendes oplevelser i det nazi-besatte Holland, er en af verdens mest læste forfattere. Holland er desuden hjemland for en af de største kunstnere, der nogensinde har levet, Vincent van Gogh. Van Gogh-museet i Amsterdam er den perfekte oplevelse for den kunstinteresserede, der har taget turen til Holland. Museet bliver betragtet som et af de bedste kunstmuseer i hele verden, hvilket også kommer til udtryk, når man ser besøgstallet, der ligger på over halvanden million mennesker – om året!

Traditionerne stortrives

ostemarked i Alkmaar, HollandDe farverige folkedragter udsender en hel bestemt stemning, så du ikke er tvivl om, at Volendam er stedet, hvor de hollandske traditioner fortsat lever i bedste velgående. Byens stolthed over fortiden er tydelig i den lille fiskerby. Det samme er gældende for nabobyen Edam, som lever højt på sine meget kendte oste, der fortsat sælger i stor stil blandt de lokale og turisterne. Byen er opbygget af et væld af små gader og kanaler, der danner rigtig hyggelige rammer. Længere nordpå ligger Alkmaar, hvor et hav af museumsoplevelser venter. Du kan blandt andet besøge Beatles-museet, der ligger i byen, som en markering af, at John Lennons første guitar var lavet i Alkmaar.

Relaterede nyheder